13 Δεκ 2010

Απεργιακό µπαράζ

Σήµερα αρχίζει απεργία διαρκείας των εργαζοµένων στην Αγροτική Τράπεζα, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν πανεργατική 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15 Δεκεµβρίου.

Τη συµµετοχή τους στην απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι, οι µηχανικοί, οι φαρµακοποιοί και οι συµβολαιογράφοι. Επίσης θα απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (όλο το 24ωρο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα) καθώς και οι δηµοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει και 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Δεκεµβρίου.

Την απόφασή της για 48ωρη πανελλαδική απεργία στις τράπεζες, 14 και 15 Δεκεµβρίου, και συγκέντρωση αύριο Τρίτη στη µία το µεσηµέρι στο Σύνταγµα και την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως ανακοίνωσε η Οµοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Οι εργαζόµενοι του Οργανισµού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) αποφάσισαν να συγκρουστούν µετωπικά µε την κυβέρνηση, προχωρώντας καθηµερινά είτε σε πολύωρες στάσεις εργασίας είτε σε 24ωρες απεργίες.

Στον ΟΣΕ έχουν προγραµµατίσει για σήµερα στάση εργασίας στον προαστιακό από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευµα. Αύριο τα τρένα θα παραµείνουν ακινητοποιηµένα κατά το µεγαλύτερο µέρος της ηµέρας λόγω των επαναλαµβανόµενων στάσεων εργασίας των σιδηροδροµικών (6 π.µ. - 9 π.µ., 12 µεσηµέρι έως 5 το απόγευµα και 9 το βράδυ έως τα µεσάνυχτα). Τετάρτη και Πέµπτη δεν θα γίνουν δροµολόγια λόγω της 48ωρης απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου