13 Δεκ 2010

Επισκόπηση ημερήσιου πολιτικού και οικονομικού τύπου

13-12-2010

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε θέση μάχης όλη η Αντιπολίτευση..."
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται η αντιπολίτευση, τα συνδικάτα και ολόκληρη η κοινωνία εν όψει του πολυνομοσχεδίου που θα ψηφιστεί αύριο το βράδυ στη Βουλή και με το οποίο ανατρέπονται όλες οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εσκασε η φούσκα των ασφαλιστικών.
Κανένας αρμόδιος δεν τολμάει να προχωρήσει σε ουσιαστικό έλεγχο, γιατί αν εφαρμοστούν οι νόμοι θα κλείσουν οι επτά στις δέκα εταιρίες, 3 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα χάσουν κάθε ελπίδα να πάρουν πίσω έστω και ένα μέρος από αυτά που έδωσαν για συντάξεις και θα γεμίσουν οι φυλακές από μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, στελέχη, αναλογιστές, υπαλλήλους υπουργείων και πολιτικούς που κάλυπταν το γιγαντιαίο σκάνδαλο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χρυσοί μισθοί. 6.430 ευρώ μηνιαίως για έξι στελέχη του κυβερνητικού εκπροσώπου".
Τη στιγμή που η τρόικα επιβάλλει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, μια ακόμη προκλητική απόφαση (προς χάριν του κ. Πεταλωτή) έρχεται να καταδείξει την επιπολαιότητα που διακρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης εν μέσω της οικονομικής καταιγίδας.

ΕΘΝΟΣ: "Οι αλλαγές στις συντάξεις όλων των Ταμείων".
Μεγάλες αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης φέρνει το 2011 σε χιλιάδες ασφαλισμένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπονται τόσο στον τελευταίο νόμο όσο και σε παλαιότερους που εφαρμόζονται σταδιακά.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Ορθοδοξία είπε "όχι" στην κάρτα του Αντίχριστου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κατηγορώ εναντίον του αδελφού του Παπανδρέου και του Βενιζέλου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απεργιακά κάλαντα. Εκρηξη από σήμερα μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα".
Καυτά προεόρτια και ένα θερμό χειμώνα με συνεχείς απεργίες και μετά τα Χριστούγεννα σχεδιάζουν τα συνδικάτα για το Εργασιακό, τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το κλείσιμο δημόσιων επιχειρήσεων, τις «αναδιαρθρώσεις» στις συγκοινωνίες και την επέκταση των μέτρων του Μνημονίου και στις τράπεζες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πολιτική απάτη με το «πόθεν έσχες» α' κατοικίας".
Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα και τις πομπώδεις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, το ευεργετικό μέτρο αφορά μόνο όσους έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν σπίτι με μετρητά και δεν βοηθά ουσιαστικά την αγορά ακινήτων που διέρχεται βαθιά κρίση.

ΕΣΤΙΑ: "Ορόσημο ο Οκτώβριος 2011"

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κόβουν επικουρικές, παροχές Υγείας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία στο ΕΣΥ και το ΙΚΑ. Απορροφώνται πέντε νοσοκομεία".

City Press: "Ανατροπές σε χρόνο ρεκόρ"
Αύριο ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, από την 1η Ιανουαρίου εφαρμόζεται.
Μεγάλη μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων σε ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ.
Αύξηση του ΦΠΑ από 11% σε 13%.

Metro: "Τα πιο λαμπερά αστέρια κατά της φτώχειας"
Τριάντα διεθνής <<θρύλοι>> του ποδοσφαίρου ενώνουν τις δυνάμεις τους με το ΟΗΕ για έναν ιερό σκοπό, αύριο στις 21.15 στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Μειώνονται οι μισθοί σε 10 εισηγμένες ΔΕΚΟ"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα μέτρα 12,8 δισ. ευρώ για την τριετία 2012-2014"
Νέα μέτρα συνολικού ύψους 12,77 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2014, προκειμένου το έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 2,4% του ΑΕΠ, θα πρέπει να συμφωνήσει το Μάρτιο η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα για να εξασφαλίσει τα 15 δισ. της τέταρτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Οι μεγάλες ανατροπές προκαλούν θύελλα αντιδράσεων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου