29 Μαΐ 2010

Μες το μαγειριό...!

Μαστίχα μαφινς

Υλικά:

170 γρ. αλεύρι φαρίνα
100 γρ. ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
100 ml γάλα
1 αυγό
5-6 κόκκους μαστίχας
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

Για το γλάσο

120 γρ. ζάχαρη άχνη
70 ml λικέρ μαστίχας
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε στο multi 1-2 κουταλιές ζάχαρη με τους κόκκους μαστίχας, και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός πολύ καλά το αυγό με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.
Στρώνουμε χάρτινα θηκάκια στο μαφινοταψάκι (αν χρησιμοποιήσουμε ταψάκι σιλικόνης δεν χρειάζονται τα χαρτάκια) και μοιράζουμε το μείγμα στις 12 υποδοχές του.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς, για 17-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα μαφινάκια και αφαιρούμε προσεκτικά τα χάρτινα θηκάκια.
Ετοιμάζουμε το γλάσο αναμειγνύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά του.
Όταν κρυώσουν τα μαστιχομαφινάκια, πιάνουμε από την βάση το καθένα και βυθίζουμε το πάνω μέρος του στο γλάσο.
Όσο γλάσο περισσέψει το μοιράζουμε κουταλιά-κουταλιά πάνω στα μαφινάκια.
Τα αφήνουμε σε πιατέλα να στερεοποιηθεί καλά το γλάσο και μετά …τα απολαμβάνουμε.


"syntageskardias.blogspot.com"

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου