29 Μαΐ 2010

Αγροτικά νέα

Στο γεν. γραμματέα του ΥΠΑΑΤ οι απόψεις του ΣΕΚ για το κρέας

Τις απόψεις του Συνδέσμου Ελλληνικής Κτηνοτροφίας επί των δράσεων του τομέα κρέατος απέστειλε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Αλέξανδρος Ζαγορίτης, στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, Γιώργο Κανελλόπουλο.
Ολόκληρη η επιστολή

Με σειρά προτεραιότητας η υπογραφή των συμβάσεων για νέους αγρότες

Με σειρά προτεραιότητας θα γίνει η υπογραφή των συμβάσεων των νέων αγροτών στις περιφέρειες, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης των Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατ. Μπατζελή. Αυτό σημαίνει ότι - αρχικά - πρέπει να προσέλθουν οι 2.500 δικαιούχοι, λαμβάνοντας - κατά μέσο όρο - 17.500 ευρώ σε δύο δόσεις και αργότερα θα κληθούν και οι υπόλοιποι 6.000.

Παρουσιάζονται σε πανευρωπαϊκό συνέδριο οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα κρέατος και ζώντων ζώων

Σημείο αναφοράς για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου, αναμένεται να αποτελέσει το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 28 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, καθώς και από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

Σ. Δανέλλης: "Η ενδυνάμωση της υπαίθρου πρέπει να βασισθεί σε νέο αίμα και σε όποιες υποδομές είναι απαραίτητες για να το προσελκύσουν"


«Η ανάπτυξη που -μέχρι σήμερα- έχει πραγματωθεί στην ύπαιθρο δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει μια αυτόνομη και αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική, ενώ ακόμα και τα όποια δειλά και μετέωρα βήματα, συχνά, έχουν σοβαρές οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στις επερχόμενες γενεές». Με αυτή τη διαπίστωση άνοιξε την ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης στο Έκτακτο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., στο Ηράκλειο (28/5), με θέμα την Ενεργοποίηση της Αγροτικής Ευρώπης.

Επιστολή Ψωμιάδη σε Μπατζελή για τους βοσκοτόπους


Επιστολή στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έστειλε στις 27 Μαΐου ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το πρόβλημα των κτηνοτρόφων του νομού Θεσσαλονίκης εξαιτίας των υπερβολικών μειώσεων των εκτάσεων των βοσκοτόπων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αναλυτικά

"ΠΑΣΕΓΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου