17 Μαΐ 2010

Αγροτικά νέα


Ισότητα των φύλων και ανταγωνιστικότητα αγροδιατροφικών προϊόντων σήμερα στο Συμβούλιο υπουργών


Η ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού μοντέλου παραγωγής γεωργικών ειδών διατροφής στις διεθνείς αγορές και η ισότητα των φύλων στις αγροτικές περιοχές, είναι τα βασικά θέματα του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. που συνεδριάζει σήμερα, στις Βρυξέλλες, στις 11.00 τοπική ώρα. Η συνεδρίαση θα είναι μονοήμερη και τα θέματα που συγκροτούν την ημερήσια διάταξη αφορούν αμιγώς αγροτικά ζητήματα.


Ανάθεση μελέτης για την συμβολή της ΚΑΠ στη διατήρηση της βιοποικιλότητας από την Commission


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προσφορών για τη διενέργεια μελέτης με θέμα «Αντιμετώπιση της βιοποικιλότητας και της διατήρησης βιοτόπων μέσω μέτρων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Ο προϋπολογισμός που έργου είναι300 000 € και η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι η 6η Αυγο
ύστου 2010.


Στο -5,3% η «ψαλίδα» τιμών – κόστους παραγωγής


Κατά 2,5% μειώθηκαν οι τιμές (δείκτης εκροών), που εισέπραξαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι για τα αγροτικά τους προϊόντα το δωδεκάμηνο Μαρτίου 2009 – Μαρτίου 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Στασιμότητα στην αγορά ελαιολάδου την α’ εβδομάδα του Μαΐου


Ουσιαστικά στάσιμη, με μια ελαφρά κάμψη των τιμών στις ελάχιστες συναλλαγές που πραγματοποιούνται, παρέμεινε η αγορά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στη χώρα
μας, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.


Σχεδόν έτοιμη η προκήρυξη για τα «μικρά» σχέδια βελτίωσης



Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της προκήρυξης για τα «μικρά» σχέδια βελτίωσης στην κτηνοτροφία έχει εισέλθει η σχετική διαδικασία, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαβεβαίωσε μιλώντας στη βουλή, ο υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Οι επενδύσεις αυτές, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 έχουν συνολικό επιλέξιμο κόστος μέχρι και 50.000 ευρώ.


Θέσεις για την ενίσχυση των αγροτών στην εφοδιαστική αλυσίδα π
ροτείνουν οι Copa-Cogeca


Προειδοποιώντας πως η εφοδιαστική αλυσίδα των τροφίμων δεν λειτουργεί σωστά, οι επικεφαλής των κεντρικών ευρωπαϊκών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa και Cogeca ομόφωνα ενέκριναν κείμενο θέσεων για την ενίσχυση του ρόλου των αγροτών και των συνεταιρισμών τους σε αυτή.


Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος Αναπτυξιακός


Σε δημόσια διαβούλευση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypoian θέτει το υπουργείο Οικονομίας μέχρι την Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 τις βασικές αρχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος εντάσσεται σε μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη της οικονομίας και την προώθηση ενός νέου επιχειρηματικού προτύπου. Στοχεύει σε μια δυναμική και βιώσιμη οικονομία με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, τον παραγωγικό μετασχηματισμό, την απασχόληση και την περιφερ
ειακή σύγκλιση.


Εξοφλήθηκαν οι δαπάνες για το πρόγραμμα δακοκτονίας


“Έχουν ήδη εξοφληθεί οι οφειλόμενες δαπάνες για το πρόγραμμα δακοκτονίας έτους 2009”, αναφέρει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρχιμάκης στην έγγραφη απάντησή του προς το βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλη Στρατάκη, σχετικά με την κάλυψη των δαπανών του προγράμματος δακοκτονίας.

"ΠΑΣΕΓΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου