14 Μαΐ 2010

Αγροτικά Νέα

Μπήκε η πρώτη βάση για τη δημιουργία του Διατροφικού Τειρεσία

«Το μητρώο εμπόρων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων είναι ήδη έτοιμο, θα κατατεθεί», τόνισε στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης. Το υπό σύσταση μητρώο εμπόρων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, που έχει εξαγγείλει το ΥΠΑΑΤ, αποτελεί έναν πυλώνα του λεγόμενου Διατροφικού Τειρεσία, με στόχο να καταπολεμηθούν παρανομίες απέναντι στον παραγωγό και τον καταναλωτή.

Μιχάλης Καρχιμάκης: Σύντομα επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες και κτηνοτρόφους

«Η επιστροφή του ΦΠΑ, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αυξάνεται από το 7% στο 11%, γιατί αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα του χώρου. Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού υποβληθούν τα σχετικά δικαιολογητικά, θ’ αρχίσει να επιστρέφεται ο ΦΠΑ», ανέφερε στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση οι αλλαγές στον ΕΛΓΑ

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της εξυγίανσης, του εκσυγχρονισμού και της αναδιάρθρωσης του εν γένει γεωργο-ασφαλιστικού συστήματος, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το «Σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας» προκειμένου μέσα από ένα ευρύ, ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο, να οριστικοποιηθούν και να συμπληρωθούν οι νέες ρυθμίσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών λαϊκών αγορών στις 17 Μαΐου 

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 5 το απόγευμα οι πωλητές λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή τους μέσω του σχεδίου ''Καλλικράτης'' στους δήμους.

Εκσυγχρονισμός ελαιοτριβείων μέσω Αναπτυξιακού

Την ένταξη ιδιωτικών επενδύσεων, συνολικού ύψους 15,5 εκ. ευρώ, στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου, ενέκρινε η γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη.

Ποσό-ρεκόρ από τις ανεπτυγμένες χώρες στο "πράσινο" ταμείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής 

Τα κράτη-δωρητές δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν το ποσό - ρεκόρ των 4,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα προσεχή τέσσερα χρόνια για τις ανάγκες του Διεθνούς Κέντρου Περιβάλλοντος, του μεγαλύτερου "πράσινου" ταμείου στον κόσμο, που δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Εισβολή» περονόσπορου στους Κρητικούς αμπελώνες

Σημαντικό πλήγμα δέχεται η αμπελουργία της Κρήτης από εκτεταμένες προσβολές περονόσπορου που «ρημάζει» με μεγάλη ταχύτητα τα σταφύλια. Το φαινόμενο έπληξε αρχικά τους βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνες αλλά άρχισε να επεκτείνεται και στους συμβατικής καλλιέργειας.

Οι εγκεκριμένοι μεταποιητές για το πριμ στο αιγοπρόβειο γάλα

Τη λίστα με τους μεταποιητές που μπορούν να παραλαμβάνουν αιγοπρόβειο γάλα από τους κτηνοτρόφους της χώρας, που θέλουν να ενισχυθούν με το πριμ ποιότητας έδωσε στη δημοσιότητα ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ).
Οι εγκεκριμένοι μεταποιητές αιγοπρόβειου γάλακτος, όπως τους ανακοίνωσε ο ΕΛΟΓΑΚ, προέκυψαν σύμφωνα με την ΚΥΑ 320679/9-11-2005.

              "ΠΑΣΕΓΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου