26 Οκτ 2011

Αγροτικά νέα


Θετικός ο Μαχαιρίδης για τις υδατοκαλλιέργειες


Τις πάγιες θέσεις του σε σχέση με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες εξέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας.


Ακινησία της αγοράς ελαιολάδου σε Ελλάδα και Ιταλία, ανοδικές τάσεις Ισπανία


Η εξαγγελία της ιδιωτικής αποθεματοποίησης, δεν έφερε προς το παρόν κάποιο θετικό αποτέλεσμα στις τιμές στην Ελλάδα και Ιταλία ενώ στην Ισπανία υπήρξαν κάποιες θετικές ενδείξεις για το πολύ καλό εξαιρετικό παρθένο αλλά και για το κοινό παρθένο για το οποίο εξαγγέλθηκε η αποθεματοποίηση.Οι τιμές που προσφέρονται είναι καθηλωμένες στα ίδια χαμηλά επίπεδα και για το εξαιρετικό Παρθένο (0,3βαθμοι) στην Κρήτη κυμαίνονται από 2,0 έως 2,20 ευρώ, στην Πελοπόννησο από 2,25-2,30.




Μετάθεση πληρωμών ενιαίας ενίσχυσης


Για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου μετατίθεται χρονικά η πληρωμή προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης στους έλληνες παραγωγούς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θυμίζουμε ότι το 2010 η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης δόθηκε στις 27 Οκτωβρίου, ενώ το συνολικό ποσό είχε εξοφληθεί μέσα στο Δεκέμβριο του 2010.


Ήπια υποχώρηση στις τιμές των μετοχών στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου

Οι χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν ότι η υψηλή μεταβλητότητα και η αστάθεια θα χαρακτηρίσει τη σημερινή συνεδρίαση, εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής καθώς όλα παραμένουν ρευστά σχετικά με τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σχετικά με το ελληνικό χρέος.



Φωτοβολταϊκά και στις Ένοπλες Δυνάμεις

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στρατιωτικές μονάδες, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος που πληρώνουν στη ΔΕΗ, εξετάζει, όπως αναφέρει «το Βήμα», η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

πηγή: paseges.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου