30 Αυγ 2011

Μες το μαγειριό...


Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη

Ωραίο πιάτο που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.

χρόνος παρασκευής: 90 λεπτά

μερίδες: 4-6


Συστατικά


500 γραμμ. γίγαντε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα

1 κονσέρβα 400 γραμμ. τοματάκια κονκασέ

1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι

½ κούπα κάππαρη

"Αλάτι, πιπέρι"


Εκτέλεση


1. Μουλιάστε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε ζεστό νερό με 1 κουτ. σούπας αλάτι.
Ξεπλύνετε καλά και βάλτε τους να βράσουν. Ξαφρίστε, αλλάξτε το νερό και προσθέστε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αφήστε τα όλα να βράσουν για μία ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη και βράστε για 5-10 λεπτά. Δοκιμάστε το αλάτι (η κάππαρη συχνά είναι αλμυρή). Διορθώστε τη γεύση και σερβίρετε. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο.

της Ιωάννας Δημοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου