Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη

χρόνος παρασκευής: 90 λεπτά
μερίδες: 4-6
Συστατικά
500 γραμμ. γίγαντε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα 400 γραμμ. τοματάκια κονκασέ
1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
½ κούπα κάππαρη
"Αλάτι, πιπέρι"
Εκτέλεση
1. Μουλιάστε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε ζεστό νερό με 1 κουτ. σούπας αλάτι. Ξεπλύνετε καλά και βάλτε τους να βράσουν. Ξαφρίστε, αλλάξτε το νερό και προσθέστε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αφήστε τα όλα να βράσουν για μία ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη και βράστε για 5-10 λεπτά. Δοκιμάστε το αλάτι (η κάππαρη συχνά είναι αλμυρή). Διορθώστε τη γεύση και σερβίρετε. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο.
της Ιωάννας Δημοπούλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου