23 Αυγ 2011

Αγροτικά νέα

Έτοιμο το Σχέδιο Νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό

Σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό, με στόχο να αντιμετωπιστούν όσα θέματα απασχολούν τον κλάδο έχει καταρτίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στόχος του νομοσχεδίου, όπως σπεύδει να ενημερώσει ο κ. Παμπούκης, είναι η ανανέωση και αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο και ασφαλές πλαίσιο.


"Προς την κατεύθυνση αυτή, με το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης των διατάξεων που αφορούν τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, καθώς και τα ημερόπλοια και ναυταθλητικά σκάφη, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει νέες διατάξεις για μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, αυτή του αλιευτικού τουρισμού", όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός.


Γερμανικές επενδύσεις στον ελληνικό ήλιο

Δεκάδες είναι οι γερμανικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για ηλιακά πάρκα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της BSW -της ομοσπονδίας γερμανικών εταιρειών ηλιακής ενέργειας- Γιοργκ Μάγερ.

Ο κ. Μάγερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, μιλά για ελληνογερμανική σύμπραξη με στόχο τη δημιουργία νέας τράπεζας, η οποία θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή μεγάλων ηλιακών πάρκων στην Ελλάδα.


Η ΕΚΤ αγόρασε ομόλογα 14,3 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε την Τρίτη 23 Αυγούστου ότι παρενέβη εκ νέου στην αγορά κρατικού χρέους των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για να υποστηρίξει τα κράτη - μέλη της 17μελούς ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν τα εντονότερα προβλήματα.


paseges.gr


Αισχρή κοροϊδία των αγροτών για τα φωτοβολταϊκά υποστηρίζει η Ν.Δ.


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του βουλευτή της Ν.Δ:

«Πρωτοφανής είναι ο εμπαιγμός των αγροτών, οι οποίοι έχουν καταθέσει εδώ και περίπου έναν χρόνο αιτήσεις για αδειοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 100 KW έκαστο και ακόμη περιμένουν…

Οι αγρότες δικαίως αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν, αφού αν και υποβλήθηκαν σε έξοδα για μελέτες, τοπογραφικά, συμβόλαια και παράβολα, η ΔΕΗ τους απαντά πως το δίκτυο είναι κορεσμένο και είναι αδύνατη η αδειοδότησή τους.


Εύλογα λοιπόν αναρωτιούνται γιατί η Πολιτεία τους έβαλε σε αυτή τη διαδικασία, αν υπήρχαν κωλύματα. Οι άνθρωποι αυτοί στερήθηκαν για να καταθέσουν τις μελέτες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν και μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει μόνο αδιαφορία».


agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου