20 Αυγ 2011

Άνοιξε τις πόρτες του το "Μεστούσικο σπίτι"

Σαββάτο 13 Αυγούστου, βραδάκι και το Μεστούσικο σπίτι αγιάστηκε και ξεκίνησε επίσημα την αποστολή του να στεγάζει και να εκθέτει είδη και αντικείμενα της καθημερινής ζωής των κατοίκων των Μεστών παλιότερων γενεών.

Εργαλεία του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης για την παραγωγή κρασίου, μαστίχας, δημητριακών εκθέτονται στο ισόγειο, το παλιό πατητήρι, ο χειρόμυλος, και οι δουκάνιες, η ανέμη, οι γύαλινοι μπουσέδες, τα κεντητήρια, και τόσα άλλα.

Στον πάνω όροφο, το πανώι, βρίσκεται το υπνοδωμάτιο και η κουζίνα, γεμάτα από αντικείμενα που μαρτυρούν γλυκές παλιές ιστορίες.


Ο πρόεδρος του συλλόγου Μεστουσίων Αττικής Ηρ.Παπατουκάκης με πολύ προσπάθεια, επιμονή και μεράκι, κατάφερε να είναι έτοιμο το Μεστούσικο Σπίτι και να γίνει αγιασμός τον Αύγουστο.


Όλα τα μέλη του συλλόγου, όλοι οι Μεστούσοι σε κάθε γωνιά της γης και της ζωής, όλοι οι κάτοικοι του χωριού που με ιδιαίτερη αγάπη προσέφεραν αντικείμενα γονέων και παππούδων τους, έχουν να δείξουν στα παιδιά τους την ιστορία τους, την καθημερινότητα των προγώνων τους, ανοίγοντας την ξύλινη φρεσκοβαμμένη πόρτα του Μεστούσικου Σπιτιού.


Για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να επισκεφτεί το χώρο, τηλέφωνο επικοινωνίας 2271076345, τηλ.υποδοχής ξενοδοχείου Μεσαιωνικό Κάστρο.


Σας περιμένουμε!


Σύλλογοι, κάτοικοι και φίλοι Μεστών


εφ."Πολίτης" 19.8.11
Αρ.φύλ.2403

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου