15 Ιαν 2011

Αγροτικά νέα

Στη βουλή η μείωση στο αγροτικό εισόδημα

Ενώ το μέσο αγροτικό εισόδημα στην Ευρώπη των 27 καταγράφει, την τελευταία χρονιά, αύξηση της τάξεως του 12,3%, στην Ελλάδα ο αντίστοιχος δείκτης συνεχίζει ,για μια ακόμα συνεχόμενη χρονιά, την πτωτική του πορεία. Σύμφωνα με την Eurostat, το 2010 σημειώθηκε μείωση 4.3% στο Ελληνικό αγροτικό εισόδημα, ποσοστό που αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση ανάμεσα σε 27 χώρες.


Την ερχόμενη εβδομάδα προκηρύξεις σχεδίων βελτίωσης


Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτούν στο ΦΕΚ προκηρύξεις για τα «μεγάλα» σχέδια βελτίωσης, συνολικού προϋπολογισμού 285 εκατ. ευρώ. Η προκηρύξεις «θ’ ανοίξουν» στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και για χρονικό διάστημα δυο μηνών.

Από τα συνολικά 285 εκατ. ευρώ, 135 θ’ αφορούν καπνοπαραγωγούς (δημόσια δαπάνη), 50 εκατ. ευρώ για Νέους Αγρότες και 100 για τους υπόλοιπους επενδυτές.


Τρόφιμα και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο επίκεντρο Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συνεδρίου


Το Κέντρο Οικουμενικού Ελληνισμού διοργανώνει στην Αθήνα στην 7-8-9-10 Ιουλίου 2011 Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συνέδριο με τίτλο « Συνεργασία, Ανάπτυξη & Επένδυση ».


"Δύσκολες ημέρες" για την ελληνική βιομηχανία το 2011


Βαδίζει αναπότρεπτα προς νέα, μεγαλύτερη συρρίκνωση κατά το 2011 ο ελληνικός βιομηχανικός τομέας; 'Η, μήπως, η επιβράδυνση κατά το 2010 της πτωτικής του πορείας σηματοδοτεί την αρχή μιας σταθεροποίησης, έστω, αν όχι δειλής ανάκαμψης του τομέα; Οικονομικοί αναλυτές και παράγοντες της βιομηχανίας δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι έρχονται κι άλλες "δύσκολες μέρες" για την ελληνική μεταποίηση.


Πτωτική τάση στο λάδι


Πτωτική είναι η πορεία της τιμής παραγωγού στο ελαιόλαδο, αφού έχει ήδη πέσει κάτω από τα 2 ευρώ για τις τρεις γραμμές.


πηγή: paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου