2 Σεπ 2010

Τέλος, στο κάπνισμα!

Τσιγάρο μόνο στο σπίτι και στον δρόμο!


Από την 1η Σεπτεμβρίου η Ελλάδα "έκοψε" το τσιγάρο.
Η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου(η ομιλία της Υπουργού Υγείας),ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει οριστικό φρένο στο κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Περίοδος χάριτος (οκτώ μηνών) δίνεται μόνο για τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τ.μ. και τα καζίνα. Μετά θα εφαρμοστεί ο νόμος και σε αυτούς.


Όπως υποστήριξε το Υπ.Υγείας,ο ελεγκτικός μηχανισμός θα λειτουργήσει.

Γιατί σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, το 80% των βεβαιωθέντων προστίμων θα δίδονται για την ανταποδοτική υποστήριξη και την ανατροφοδότηση του ελεγκτικού μηχανισμού.

Έτσι, Δημοτική Αστυνομία, επόπτες Δημόσιας Υγείας, Λιμενικό Σώμα κ.ά. θα διαγωνίζονται για το ποιός θα επιβάλλει περισσότερα πρόστιμα.

Πρόστιμο 50 ευρώ σε όποιον ανάψει τσιγάρο σε κλειστό χώρο, ενώ αν ανάψει τσιγάρο σε νοσοκομείο, σχολείο η παιδότοπο το πρόστιμο θα φθάνει τα 100 ευρώ.

Για τους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων το πρόστιμο γι΄ αυτούς κυμαίνεται από 500 ως 10.000 ευρώ (για κατ΄ εξακολούθηση παραβάτες).

Για τους υπεύθυνους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, Ιnternet καφέ κ.ά., το πρόστιμο για κάθε παράβαση κυμαίνεται μεταξύ 500-10.000 ευρώ.
Προβλεπόμενα πρόστιμα για πώληση ειδών καπνού σε ανηλίκους.

Αυτόφωρο για όσους δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των ελεγκτών και προκαλούν εντάσεις προβλέπει η νέα ρύθμιση για το κάπνισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου