3 Ιουν 2010

Αγροτικά νέα


Στο υπουργείο Οικονομίας η ρύθμιση για τα χρέη των κτηνοτρόφων μετά τις παρεμβάσεις του ΣΕΚ


Πολλές ευχάριστες ειδήσεις, όπως η προώθηση ρύθμισης στο υπουργείο οικονομικών για τη ρύθμιση χρεών των κτηνοτρόφων, η προαναγγελία της προκήρυξης για τα σχέδια βελτίωσης, η βελτίωση των διατάξεων στο νομοσχέδιο του ΕΛΓΑ για την ασφάλιση, η εξασφάλιση χρηματοδότησης για το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ και μια σειρά από άλλα ζητήματα, επεφύλασσε για τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων , η χθεσινή (01/06) συνάντηση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, με την Κατερίνα Μπατζελή, στο ΥΠΑΑΤ.

Εκτιμήσεις για αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης κρέατος

«Ανθεκτικές» στην κρίση, με μειωμένες συγκριτικά με άλλους κλάδους απώλειες, αποδεικνύονται οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά κρέατος, ενώ οι έλληνες καταναλωτές φαίνεται να δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμηση τους για το εγχώριο κρέας, αντί του εισαγόμενου. Ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης κρέατος στα επόμενα χρόνια καθώς και αλλαγές στα συστήματα πώλησης και στα δίκτυα διανομής.

Δεν «παγώνει» η επιστροφή ΦΠΑ

Με την Υπουργική Απόφαση 1072 της 26ης Μαΐου 2010 παρατείνεται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010 η προθεσμία επιστροφής ΦΠΑ, παρατείνοντας την ημερομηνία της Υπουργικής Απόφασης της 1ης Μαρτίου 2010. Διευκρινίζεται ότι με την Απόφαση ο ΦΠΑ συνεχίζει να επιστρέφεται στους δικαιούχους μετά από προσωρινό έλεγχο ή σε ειδικές περιπτώσεις από τακτικό έλεγχο και δεν παγώνει η επιστροφή, όπως λανθασμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

ΕΕ και ΟΗΕ ζητούν φόρο για ενίσχυση της φιλοπεριβαλλοντικής γεωργίας

Η χρήση φόρων και άλλων κινήτρων προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι φιλικότερες προς το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές και να μειωθεί η χρήση ορυκτών καυσίμων, περιλαμβάνεται στα βασικά συμπεράσματα έκθεσης που έδωσαν στην δημοσιότητα, στις 2 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από κοινού με το Πρόγραμμα του OHE για το Περιβάλλον.

"ΠΑΣΕΓΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου