18 Μαΐ 2010

Κερδίσαμε τη βίζα



ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ 24ΩΡΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Νέα περίοδος στις ελληνοτουρκικές τουριστικές επαφές, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, εφ’ όσον ενεργοποιηθεί μία από τις 21 συμφωνίες που υπεγράφησαν την περασμένη Παρασκευή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

Η συμφωνία φέρει τον επίσημο τίτλο «Κοινή διακήρυξη για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών ειδικών διαβατηρίων» και υπεγράφη από τον υπ. Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, και τον αντίστοιχο της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η διακήρυξη αυτή να αναλυθεί σε πρακτικά μέτρα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπουν ότι οι τούρκοι τουρίστες, που επισκέπτονται τα νησιά μας για 24ώρες, δε θα χρειάζονται βίζα αλλά απλά τα διαβατήριά τους θα κρατούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές στα τελωνεία και θα επιστρέφονται στους κατόχους τους με την επιστροφή τους.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Τουρκία για τους έλληνες υπηκόους που μπορούν χωρίς βίζα, με την επίδειξη απλά της ελληνικής ταυτότητας να μείνουν στην Τουρκία όσο διάστημα επιθυμούν, παίρνοντας ξανά την ταυτότητα με την έξοδο από τη χώρα τους.

"Αλήθεια"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου