10 Ιαν 2011

Αγροτικά νέα

Η ΠΑΣΥ ετοιμάζεται για αγροτικές κινητοποιήσεις

Πανελλαδική οργανωτική σύσκεψη των μελών της ΠΑΣΥ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στη Λάρισα, εν όψει νέου γύρου αγροτικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από τις 24 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα τα οποία θα περιλαμβάνουν αποκλεισμούς κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας, των γραφείων του ΕΛΓΑ, κ.α. ενώ η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία τους.

ΥΠΑΑ: Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού

''Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού διότι δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν οποιαδήποτε αύξηση, πέραν του 2% του ΦΠΑ'', σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στο "μικροσκόπιο" της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι συγκεντρώσεις δραστηριοτήτων στον κλάδο τροφίμων


Από την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συζητηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις της οι σημαντικότατες συγκεντρώσεις δραστηριοτήτων που έχουν ανακοινωθεί τον τελευταίο καιρό στον τομέα των τροφίμων.

Η αύξηση των τιμών των ειδών διατροφής κρίνεται "πολύ ανησυχητική" από τον FAO

Η αύξηση των τιμών των ειδών διατροφής που διαπιστώνεται από τον Αύγουστο είναι "πολύ ανησυχητική διότι αφορά εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως όταν αφορά βασικά προϊόντα, όπως είναι τα σιτηρά", εκτιμά ο οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Αμπντολρεζά Αμπασιάν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον τομέα των σιτηρών.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ομόλογα της Πορτογαλίας και των λοιπών κρατών στην "περιφέρεια" της Ευρωζώνης

Το ευρώ υποχώρησε σήμερα το πρωί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα της μεθαυριανής κρίσιμης δημοπρασίας ομολόγων της Πορτογαλίας.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε σημαντικά κάτω από το επίπεδο των 1,29 δολαρίων, ενώ υποχώρησε και σε σχέση με το ελβετικό φράγκο στο επίπεδο των 1,247 φράγκων.

3.000 αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις έτοιμα να ανοίξουν στη Γερμανία

Περίπου 3.000 γερμανικά αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις, που είχαν υποχρεωθεί να διακόψουν τις παραδόσεις όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μόλυνσης με διοξίνη, μπορούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας, που είναι το κρατίδιο που επλήγη περισσότερο από τη μόλυνση.

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των επιδομάτων από τον Ο.Γ.Α. σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης). Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, τα επιδόματα θα καταβάλλονται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ., ανάλογα τι θα επιλέξει ο δικαιούχος.

Για το σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δηλώσουν στην Τράπεζα της επιλογής τους ή στα ΕΛ.ΤΑ. τον αριθμό λογαριασμού, στον οποίο επιθυμούν να πιστώνεται το ποσό της παροχής του. Έτσι, απαλλάσσονται από την υποχρέωση φυσικής παρουσίας για την είσπραξή του και απλοποιούνται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

πηγή: paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου