11 Ιουν 2010

Αρχίζει η γιορτή!


Η ώρα για τη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έφτασε και τα βλέμματα όλων στον πλανήτη στρέφονται από σήμερα στη Νότια Αφρική όπου θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο
.

Η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμένεται να έχει διάρκεια 30 λεπτών. Δύο ώρες(15:00)πριν από το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στην διοργανώτρια Νότια Αφρική και το Μεξικό.

«Έχουμε και λέμε» με τη Ρίκα Βαγιάνη


Η Χίος και η μαστίχα είναι «φιλοξενούμενη» της ΕΡΤ την Δευτέρα στις 12μ.μ. στην Εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τη Ρίκα Βαγιάνη.


Καλεσμένοι της Εκπομπής είναι επίσης και ο Ψυχίατρος –Σεξολόγος κ. Θάνος Ασκητής και ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θωμάς Σαββίδης για να παρουσιάσουν την έρευνα τους για τις αφροδισιακές ιδιότητες της μαστίχας και την χρησιμοποίηση της στην πρόληψη και θεραπεία του προστάτη.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκπομπής οι παρακάτω επιχειρήσεις προσέφεραν προϊόντα τους:
* Ε.Μ.Χ, οι ποτοποιιές «Απαλαρίνα», «Κακίτση», «Στουπάκη», «Ψυχής», «Στέφος», τα γλυκά του κουταλιού «Σαραντής», «Μαρίνου», «Βαρλάς», «Κοράκη – Μαρίνου», «Ζαννίκου Παρασκευή», «Παληός», «Κοράκης», οι εταιρείες «Mastiha shop», «Mastic Spa», «Anemos» και τα παστέλια «Πρωάκης»,

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της ΝΑΧ

Πρόσθετη δέστρα για αλιευτικά στο λιμάνι Μεστών


Με έγγραφο προς το Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Λιμενικών Έργων- Τμήμα Κατασκευών & Συντήρησης Λιμενικών Έργων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου καταθέτει αίτημα για «Βελτίωση εγκαταστάσεων Λιμένα Μεστών Ν. Χίου» και συγκεκριμένα:

Στο πλαίσιο προφορικής συνεννόησής μας, παρουσία του κ. Ταμπάκη, εκπροσώπου του αναδόχου του Έργου, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μεστών και εκπροσώπου των επαγγελματιών αλιέων, ετέθη το θέμα της σύνδεσης του υπάρχοντος λιμενικού καταφυγίου με την υπό διαμόρφωση πλέον στάθμη του δαπέδου μετά την ολοκλήρωση του έργου.
Προκύπτει ότι με την άνοδο της στάθμης του δαπέδου εργασίας του Λιμένα καταργείται τμήμα της πρόσδεσης των αλιευτικών σκαφών μήκους περίπου 60 μ., όπως αναλυτικά ενημερώθηκε ο εκπρόσωπός σας κ. Ταμπάκης.
Παρακαλούμε για την αναπλήρωση των απολεσθέντων θέσεων πρόσδεσης και διακίνησης των αλιευτικών σκαφών με την κατασκευή εντός του χώρου του λιμενικού καταφυγίου, και εν επαφή με το υπό διαμόρφωση έργο, ντόκου πλάτους 2 έως 2,50 μέτρων με τα απαραίτητα εξαρτήματα πρόσδεσης σε ανάλογη στάθμη από την επιφάνεια της θάλασσας, ώστε να εξυπηρετούνται τα μικρά αλιευτικά σκάφη.
Η κατασκευή αυτή είναι απολύτως απαραίτητη λόγω του ότι καταργούνται στην ουσία περίπου είκοσι θέσεις ελλιμενισμού μικρών αλιευτικών σκαφών και περιορίζονται πάρα πολύ οι δυνατότητες του αλιευτικού καταφυγίου.
Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
"chiosnews.com"

Εικονική προσβολή φρεγάτας ανοικτά της Χίου!


Σοβαρό αεροναυτικό επεισόδιο -που θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις- είχαμε στις 16:15 προχθές το απόγευμα 14ν.μ. από τα Μεστά της Χίου όταν σχηματισμός από 7 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησε σε εικονική προσβολή σκάφους επιφανείας του ΠΝ.

περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου ασκούνταν σκάφη του ΠΝ στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς». Στη συνέχεια τα δύο από τα τρία F-4 του σχηματισμού αφού εκτέλεσαν απότομη κάθοδο από το ύψος πτήσης τους σε πολύ χαμηλό ύψος πραγματοποίησαν εικονική προσβολή πολυβολισμού στη Φρεγάτα «Σαλαμίς» τύπου MEKO 200HN κλάσης «Ύδρα» από ύψος 165 μέτρων.

Η φρεγάτα που είχε ήδη εντοπίσει το σχηματισμό των τουρκικών αεροσκαφών με τους δικούς της αισθητήρες ενεργοποίησε αμέσως τα αντιαεροπορικά της συστήματα εγκλωβίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη. Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη μετά την εικονική προσβολή αποχώρησαν από την περιοχή και εξήλθαν από το FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα πέντε σχηματισμοί από τελούμενοι από 17 συνολικά αεροσκάφη, προχώρησαν σήμερα σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 8 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Από τα 17 αεροσκάφη τα 4 έφεραν οπλισμό. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο. Εμπλοκές δε σημειώθηκαν καθώς τα αεροσκάφη της ΠΑ αρκέστηκαν –για άλλη μια φορά- σε διακριτικές αναγνωρίσεις κατά πάγια τακτική.

"gr.altermedia.info"