17 Μαΐ 2010

Μες το μαγειριό...!

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
5-6 φύλλα δυόσμο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Zυμώνετε όλα μαζί τα υλικά και πλάθετε γιουβαρλάκια. Tα βάζετε στην κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια καυτό νερό να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

TIPS:

-Tα γιουβαρλάκια είναι κλασική συνταγή και αρκετά εύκολη στην υλοποίησή της. Aν δεν βάλετε στο μείγμα του κιμά δυόσμο, μπορείτε να προσθέσετε άνηθο. Προτείνουμε να σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ως έχουν, χωρίς αυγόκομμα ή μπεσαμέλ, που θα σας επιβαρύνουν με επιπλέον θερμίδες και χοληστερίνη. Συνοδεύστε τα στο τραπέζι με αγγουροντομάτα και ψωμί. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε μία δροσερή πανακότα με σάλτσα βύσσινο.

-Tο δυόσμο μπορείτε να τον προμηθευτείτε από την αγορά ή να τον καλλιεργήσετε εύκολα σε γλάστρα στο μπαλκόνι σας. Διατηρείται τυλιγμένος σε χαρτί κουζίνας για μία εβδομάδα στο ψυγείο. Aν τον ζεματίσετε πρώτα για 2-3 λεπτά σε καυτό νερό, μπορείτε να τον φυλάξετε στην κατάψυξη για 6 μήνες.

Tο φαγητό αυτό αποτελεί σημαντική πηγή φωσφόρου, ψευδαργύρου και σιδήρου. Προσφέρει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος B, χάρη στο ρύζι που περιέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου